Followers

Tuesday, March 23, 2010

RAmUan aSLI..

selamat sejahtera..

wah agak lama penulis menyepi ya..agak2nya sudah hampir seminggu yang lalu..maaf ya..susahnya penulis ingin mencuri2 masa mencoretkan petua2 tradisi diruangan cantik ni..rindu sekali kepada teman2 maya sekalian..semoga kalian sihat dan ceria selalu...

seperti biasa petua2 yang cantik kumpulkan...semestinya daripada ramuan asli...hehe..jimat wang+ lebih berkesan...

ada 6 petua kesemuanya..tetapi hari ini penulis berkesempatan mencoretkan 3 dahulu ya...tentu saja ada episod 'to be continue'..hehe

ok2 petua2 ini ialah::

~~~ steam wajah..ia sangat penting untuk membuka pori2 dan seterusnya memberi ruang kepada kulit untuk bernafas..jangan lupa rendamkan tuala bersih dalam air suam..lagi bagus campurkan sekali teh herba seperti chamomile dan aroma bunga...hmm..chamomile merupakan sejenis tumbuhan herba yang sangat bagus untuk kesihatan...nak tahu lebih lanjut mengenai chamomile boleh klik disini ya..

kemudian..lapkan air tersebut di sekitar wajah dan bahagian leher....pasti rasa nyaman dan segar sekali..

~~~cuci wajah.. cuba cuci wajah menggunakan air mineral bercampur ramuan buatan sendiri seperti pati mawar dan minyak zaitun untuk mengekalkan lembapan dan agar kulit tidak mudah lesu...

~~~toning wajah.. gunakan toner daripada daun teh hijau kerana ia adalah bahan anti oksida yang paling efektif dan sesuai pada semua jenis kulit..ia juga sangat bagus untuk melembutkan kulit...tapi ingat!! jangan sampai terkena pada mata ya...

semoga entri ini dapat mengubat kerinduan kalian pada entri cantik...hehe

2 comments:

AdryDaud said...

Lamanya cantik g bertapa cari ilmu utk petua kali ni.. Daun teh hijau tu nk kna gna daun yg segar ke??Kalo daun teh yg hijau tu blh dpt kat CH. Daun teh hijau nk amik kat mane??

Segalanya bermula di sini... said...

huhu..jauh perjalanan ni cantik cari petua..hehe..daun teh hijau sama ngan daun teh kat CH tuh Adry...daun yang fresh tuh memang best untuk kecantikan..adry xnak ke cuba tanam daun ni...boleh cantik amik kat dedaun alam je..hehe

Post a Comment

 

Designed by Simply Fabulous Blogger Templates. Blogger Templates | Blogger Template. Distributed by Blogger Templates